Flamingo's bij Jan Kok
Handelskade by night
Mambo Beach Boulevard
Handelskade
Duiken
Plein Café Wilhelmina - ‘WAAR BURGERS WORDEN GEKROOND EN VORSTEN GEGETEN’
Buy your tickets online

Wat als ik ziek word?

In je praktijkovereenkomst staan alle belangrijke regels, plichten en punten beschreven tussen jou, de school en het leerbedrijf. In deze overeenkomst staat ook wat er zoal van je verwacht wordt wanneer je ziek bent en dus niet in staat bent stage te lopen. Ook in de stagehandleiding en de onderwijs- en examenregeling (OER) kun je informatie vinden over de invulling van je stage. Mocht deze niet aanwezig zijn dan is de praktijkovereenkomst leidend.

ZiekJe hebt een verplicht aantal stageuren/dagen die je moet voltooien. In geval van ziekte moet je, indien mogelijk, de gemiste uren bij je stagebedrijf inhalen. Iedereen heeft als het goed is wel een aantal ingecalculeerde ziektedagen in de stageovereenkomst staan, dit houdt in dat je dus wel gewoon een griepje kunt oplopen en we meer spreken over langdurige ziekten. De stageovereenkomst bevat als het goed is de uitloopperiode mogelijkheden, deze periode geldt dus wanneer je een lange periode ziek bent geweest en je de uren moet inhalen. Zorg er voor wanneer je je ziek meld voor een langere periode, je dit zowel bij je stagebedrijf als op school doet. 

Bij een griep of virus zou je de school niet direct kunnen inlichten, het kan namelijk weleens zo zijn dat het stagebedrijf dit door de vingers ziet en je deze uren dan niet hoeft in te halen. Dit is natuurlijk wettelijk niet toegestaan, maar in de praktijk zal dit weleens voorkomen. Belangrijk in zulke situaties is dat er een goede communicatie is tussen jou, school en stageplek. Zorg hier ook voor.

 

 

Blijf op de hoogte!

Like onze facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, speciale studentenacties en meer!

Waarom?

Wij hebben zelf ervaren hoe het is om verkeerd te worden voorgelicht. Op de foto's zag ons appartement er fantastisch uit, in de praktijk bleek het erg klein, vies en in een mindere buurt te liggen. Zodoende deze website waar ALLES opstaat zodat jij dit niet mee hoeft te maken!

Vergeten?

Staat jouw bedrijf, huis of activiteit er niet tussen? Stuur ons hier een bericht zodat we na een basischeck jouw informatie alsnog toe kunnen voegen op deze site.