Flamingo's bij Jan Kok
Handelskade by night
Mambo Beach Boulevard
Handelskade
Duiken
Plein Café Wilhelmina - ‘WAAR BURGERS WORDEN GEKROOND EN VORSTEN GEGETEN’
Buy your tickets online

Wat als ik overvallen word?

De meeste Nederlanders hebben van Curaçao een beeld van criminaliteit en corruptie. De criminaliteit is echter niet anders dan wat men in de grote steden van Nederland meemaakt. Hoe het komt dat Curaçao hiermee geassocieerd wordt is simpel, Curaçao is een klein eiland en wanneer er wat gebeurd is het gelijk groot nieuws. Volgens cijfers komen op Curacao in vergelijking met één gemiddelde stad in Nederland relatief gezien evenveel overvallen voor, maar dit neemt niet weg dat wanneer je hier als studente op het eiland komt wel voorzichtig moet zijn.

Om de kans op een overval zoveel mogelijk te beperken is het verstandig om

 - Bepaalde buurten en wijken te ontwijken. (slechte buurten, kloof arm rijk is groot op Curaçao)
 - Ga niet op stranden of terrasjes met je laptop of dure iphone pronken.
 - Hou de deuren en ramen gesloten als je de deur uit bent en ook tijdens het slapen.
 - Neem geen dure spullen mee naar het strand.
 - Zorg dat alle spullen uit je auto zijn, zet desnoods het lege desboard kastje open.

Wanneer je overvallen wordt, is dit natuurlijk een verschrikkelijk beangstigende situatie. Als advies kan wel gegeven worden dat je rustig moet blijven, maar tijdens zo’n situatie is dat natuurlijk moeilijk. De overvallers komen vaak voor de telefoons, contantgeld en laptops. Wanneer je overvallen wordt geef dan direct je spullen af, geef geen grote mond en val je overvallers zeker niet aan. Op deze manier zijn ze vaak binnen 3 minuten alweer weg, raakt niemand gewond en vaak ben je hiervoor verzekerd. Bel direct het alarmnummer (911), de politie zal zo spoedig mogelijk komen om een verklaring af te nemen. Na een overval zul je natuurlijk verschrikkelijk geschrokken zijn en het kan opluchten om hier over te praten met anderen.
overval
Sinds 17 juli 2014 Heeft Curaçao het project ‘ta basta awor’ opgezet, met de bedoeling de criminaliteit hard aan te pakken. Overtredingen worden streng aangepakt en er zal dubbel zo veel controle zijn. Hierbij kun je denken aan acties van preventief fouileren, een vuurwapen inlever actie waarbij men een vuurwapen kan inleveren tegen een vergoeding van 100 gulden en niet bestraft wordt voor het hebben van een vuurwapen. Er zijn rond de maand oktober 2014 al circa 500 vuurwapens ingeleverd, ze mogen hier spreken van een succes dus.
Al met al doet Curaçao er alles aan het eiland zo veilig mogelijk te maken en is het aan jou de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen om een overval te voorkomen.

 

Blijf op de hoogte!

Like onze facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, speciale studentenacties en meer!

Waarom?

Wij hebben zelf ervaren hoe het is om verkeerd te worden voorgelicht. Op de foto's zag ons appartement er fantastisch uit, in de praktijk bleek het erg klein, vies en in een mindere buurt te liggen. Zodoende deze website waar ALLES opstaat zodat jij dit niet mee hoeft te maken!

Vergeten?

Staat jouw bedrijf, huis of activiteit er niet tussen? Stuur ons hier een bericht zodat we na een basischeck jouw informatie alsnog toe kunnen voegen op deze site.