Flamingo's bij Jan Kok
Handelskade by night
Mambo Beach Boulevard
Handelskade
Duiken
Plein Café Wilhelmina - ‘WAAR BURGERS WORDEN GEKROOND EN VORSTEN GEGETEN’
Buy your tickets online

Wat als ik een aanrijding heb?

Laten we eerlijk zijn, wij studenten zijn nog niet de meest ervaren weggebruikers en als Nederlandse studenten zijn we dan ook nog eens uitstekende wegen gewend. Op Curaçao is de kans groter dat je in een ongeluk betrokken raakt, wees hierop voorbereid en probeer dit zoveel mogelijk te voorkomen. Wanneer je in een ongeluk betrokken bent moet je weten wat je te doen staat.

  • Zorg er eerst voor dat jezelf, je medepassagiers en andere betrokkenen in orde zijn en je andere weggebruikers niet in gevaar brengt.
  • Noteer het kentekennummer, merk, model en de kleur van de andere auto en maak zelf ook foto’s van de schade/situatie!!
  • Bel Curaçao road services (tel: 199) en regel de schadepapieren, zorg ervoor dat dit goed gebeurd en dat je een bonnetje krijgt.
  • Haal de politie erbij, mocht dit nodig zijn en teken geen papieren zonder ze eerst grondig door te lezen.
  • Mocht het zo zijn dat je auto weggesleept moet worden, dan bel je met 24-7 Help Service Wegenwacht Curaçao Telefoon  9247.

ongelukWanneer je betrokken bent bij een ongeluk, zul je je auto precies zo moeten laten staan. Op Curaçao werken ze met een ander systeem waarbij de road service komt om foto's te maken en de situatie vast te leggen. Ze zullen remsporen opmeten, foto's nemen van alle gemaakt schade en ter plekke een verklaring van beide partijen afnemen. Dit is een eerlijk systeem, waarbij je een wellis nietes verhaal voorkomt en minder vaak een geschil ontstaat. Het nadeel is dat er op deze manier het andere verkeer ook wordt belast met het ongeluk. Zorg er natuurlijk wel voor dat je zelf veilig aan de kant staat en dat je de gevarenlichten van de auto aanzet zodat aankomende verkeer hierop kan inspelen. Het kan soms wel even duren voor dat de Road Service er is, wanneer ze aan de andere kant van het eiland zitten moet je soms wel 2 uur wachten. Hier is niets aan te doen, het is gewoon rustig wachten.

Lekke band – Kapotte band
Een lekke band moet direct gerepareerd worden. Dit kan bij een van de vele Tire Shops, aan de kant van de weg. De kosten van het plakken van een band zijn gemiddeld Naf. 7,50. Tweedehands band +/- Naf. 50,00   Let op! Wel dezelfde maat van de band!
 

Een warme motor, temperatuur en olie meter/licht
Bij een te warme motor (warmtemeterstand  ¾ of hoger) ben JE genoodzaakt om gelijk te stoppen en de motor af te laten koelen. Niet doorrijden, je bent namelijk verantwoordelijk voor de gevolgen daarvan.

 


 

Blijf op de hoogte!

Like onze facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, speciale studentenacties en meer!

Waarom?

Wij hebben zelf ervaren hoe het is om verkeerd te worden voorgelicht. Op de foto's zag ons appartement er fantastisch uit, in de praktijk bleek het erg klein, vies en in een mindere buurt te liggen. Zodoende deze website waar ALLES opstaat zodat jij dit niet mee hoeft te maken!

Vergeten?

Staat jouw bedrijf, huis of activiteit er niet tussen? Stuur ons hier een bericht zodat we na een basischeck jouw informatie alsnog toe kunnen voegen op deze site.