Flamingo's bij Jan Kok
Handelskade by night
Mambo Beach Boulevard
Handelskade
Duiken
Plein Café Wilhelmina - ‘WAAR BURGERS WORDEN GEKROOND EN VORSTEN GEGETEN’
Buy your tickets online

Watersport

De bekende sporten zoals hockey, basketbal, boxen, tennis en voetbal zijn uiteraard ook op Curaçao populair en worden veel uitgeoefend. Watersport is dan toch iets wat we in Nederland niet tot nauwelijks gewend zijn en waarvoor je op het eiland alle benodigdheden hebt; wind, helder water en zon! Je kunt op het eiland duiken, snorkelen, op een jetski, wakeboarden, water-skieen, varen, banana boat, windsurfen en kitesurfen. Surfing

Het mooie weer en de blauwe heldere, warme zee maakt het ideaal om deel te nemen aan de populaire watersport. Door een sport te beoefenen heb je gegarandeerd een leuke dag en het is een plezierige afwisseling van het dagelijkse strandleven.
Bij het Spaanse Water liggen er honderden zeilboten en zijn de vele baaien, zoals de Piscadera baai, een ideale plek om watersport te beoefenen.  De meest bekende watersport locaties zijn bij Cabana beach en bij Papagayo beach, deze zijn ook 7 dagen in de week open. Je kunt op Curaçao genieten van het mooie onderwater leven door te duiken of snorkelen, wil je wat meer actie is het kitesurfen een echte aanrader.

Zeilen op Curaçao
Het bedrijf Pro-sail verzorgt al enkele jaren het verhuur van diverse soorten zeilboten, dinghies met buitenboordmotor en kajaks op het Spaanse Water. Boek ook eens een leuke zeiltrip op een zeiljachten van 24 tot 32 voet of een cursus leren zeilen. Een aantal keer per jaar zijn er wedstrijden die door verschillende zeilverenigingen worden gehouden en dan is er natuurlijk de jaarlijkse internationale regatta.

Windsurfen
Op Curaçao is het ideaal om te surfen en om te leren surfen. Er zijn 4 golfsurf spots, hier kun je ideaal surfen. Met speciaal materiaal voor beginners kun je in een uur op en neer leren varen en ben je in 4 lessen in staat om beach startend weg te surfen. Of je nou een beginnende surfer bent of al wat ervaring hebt je kunt hier flatwater freestyle surfen, traditioneel windsurfen of branding windsurfen.

Kitesurfen
Kitesurfen is een absolute aanrader voor iedereen die van een beetje actie houdt. Je kunt kites huren en lesnemen, verder is het slechts een kwestie van de juiste dag uitzoeken. Het beste is om een les te nemen in de Sint Joris Baai. Het is hier namelijk rustig en je hebt geen last van zeilboten en dergelijke.

Jetskiën
Er zijn meerdere bedrijven die jetski’s verhuren. Let goed op dat je niet op de binnenwateren mag varen tenzij je hier een speciaal vaarbewijs voor hebt! Ga je de zee op, dan kanmaar je kunt wel met volle vaart de zee op zonder vaarbewijs. Door de wind zijn er soms ruwe golven en dit maakt het vermoeiend, een lange periode met hoge snelheid langs de kust te varen. 

Quad rijden
Op Curaçao heb je geen speciaal rijbewijs nodig om op een quad te rijden, een autorijbewijs volstaat al. Op het eiland worden er verschillende leuke quad tours georganiseerd. Net als wanneer je op een scooter stapt, moet je je goed insmeren als je op een quad stapt. Het is een zeer leuke ervaring en aan het einde van de dag zul je onder de stof en modder zitten.

 


Blijf op de hoogte!

Like onze facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, speciale studentenacties en meer!

Waarom?

Wij hebben zelf ervaren hoe het is om verkeerd te worden voorgelicht. Op de foto's zag ons appartement er fantastisch uit, in de praktijk bleek het erg klein, vies en in een mindere buurt te liggen. Zodoende deze website waar ALLES opstaat zodat jij dit niet mee hoeft te maken!

Vergeten?

Staat jouw bedrijf, huis of activiteit er niet tussen? Stuur ons hier een bericht zodat we na een basischeck jouw informatie alsnog toe kunnen voegen op deze site.