Flamingo's bij Jan Kok
Handelskade by night
Mambo Beach Boulevard
Handelskade
Duiken
Plein Café Wilhelmina - ‘WAAR BURGERS WORDEN GEKROOND EN VORSTEN GEGETEN’
Buy your tickets online

Sporten

Naast de populaire watersport die op het eiland volop aanwezig is, zijn er natuurlijk ook nog de bekende sporten zoals hockey, basketbal, boxen, tennis en voetbal. Zo is er de Hockey Bond Curacao (HBC), deze organiseert competities voor de Curaçaose clubs. Het eiland is klein dus de teams zijn ingedeeld in 1 mannen team en 1 vrouwen team en een aantal jeugdteams waar men verschillende klasse in 1 team zet. Het maakt dus niet uit of je veel ervaring heb met hockey, geen ervaring hebt of dat je hier voor maar 6 maanden bent. Voorheen werden de verschillende competitiewedstrijden gehouden bij het BlueBay resort, vanwege verbouwing wordt er sinds 2011 hockey beoefend op het gras van voetbalclub CVV Willemstad.Sporten

Naast de hockeyclub heb je ook de S.O.V. Asiento vooral bekend onder de lokale bevolking. Deze sportvereniging organiseert, tegen een gunstige prijs, verschillende sporten die beoefend kunnen worden. Denk hierbij aan badminton, schieten, tennis, vissen, voetbal, volleybal, zeilen, zwemmen etc. Eigenlijk alles wat je kunt bedenken.

In je vrije tijd kun je zelf ook op zoek gaan en met vrienden gaan tenissen of gaan paintballen. Op bijvoorbeeld het strand van Lions Dive Beach Resort, is er de mogelijkheid om zelf te gaan beachvolleyballen.

Je hebt ook bootcamp Curaçao (fitter, faster, stronger), een erg leuke bootcamp en zeker het proberen waard. De lessen vallen buiten de volle zon uren en zijn ideaal om aan je kracht en je conditie te werken. Bij de bootcamp moet je denken aan sit-ups, push-ups, oefeningen met verschillende gewichten, lunges, squats, touw oefeningen, springen etc. Conditionele oefeningen worden in een snel tempo afgewisseld met kracht oefeningen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van gewichten, stangen en elastieken. De lessen vinden steeds op een andere locatie plaats en worden bijna elke dag georganiseerd. Lessen kosten rond de NAF 5,- per les. De lessen zijn geschikt voor iedereen en je kunt dit op je eigen tempo doen.

 

Naast bootcamp, yoga en de andere sporten zijn er natuurlijk veel sportscholen. Op bijna ieder resort is een sportschool te vinden. Loop je dus stage op een resort, dan zou je wellicht een korting kunnen regelen. De sportscholen verschillen qua prijs en je kunt je inschrijven voor een maand of langer. Veel sportscholen hebben ook een sauna waarin je heerlijk kunt ontspannen. Elke sportschool heeft een goede airco, dit maakt het sporten op het warme Curaçao een stuk aangenamer. De meeste sportscholen kosten NAF 150,- per maand, het kan zijn dat je bij een 3 maanden pakket korting krijgt en dus goedkoper uit bent. The Challenge is een voorbeeld van een goed aangeschreven sportschool.

Op het internet kun je gemakkelijk alle adressen van diverse sportscholen vinden en je eventueel inschrijven voor jouw sport.

 

 

 

 

 


Blijf op de hoogte!

Like onze facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, speciale studentenacties en meer!

Waarom?

Wij hebben zelf ervaren hoe het is om verkeerd te worden voorgelicht. Op de foto's zag ons appartement er fantastisch uit, in de praktijk bleek het erg klein, vies en in een mindere buurt te liggen. Zodoende deze website waar ALLES opstaat zodat jij dit niet mee hoeft te maken!

Vergeten?

Staat jouw bedrijf, huis of activiteit er niet tussen? Stuur ons hier een bericht zodat we na een basischeck jouw informatie alsnog toe kunnen voegen op deze site.