Flamingo's bij Jan Kok
Handelskade by night
Mambo Beach Boulevard
Handelskade
Duiken
Plein Café Wilhelmina - ‘WAAR BURGERS WORDEN GEKROOND EN VORSTEN GEGETEN’
Buy your tickets online

Klein Curaçao

Wanneer je op Curaçao bent om stage te lopen, zul je ook echt een dag naar het prachtige Klein Curaçao moeten gaan. Klein Curaçao is werkelijk een dag in het paradijs. Het eilandje bevind zich op 10 kilometer ten zuiden van Curaçao en is drie vierkante kilometer groot. Tegenwoordig is het een onbewoond eiland, vroeger hebben hier vissers gewoond en geleefd. Klein Curaçao is niet alleen een prachtige plek om te snorkelen en om van het mooie witte strand te genieten, maar draagt ook een stukje Curaçaose geschiedenis met zich mee.

Tegenwoordig is het eiland redelijk kaal, voorheen groeide er veel gras en lieten kleinveehouders er vaak geiten achter om te grazen. Tot de 19de eeuw was Klein Curaçao een paradijs voor zeevogels die op het eiland kwamen om te broeden. De uitwerpselen van deze zeevogels (guona) bevatte tricalciumfosfaat, dat door de regen zakte naar de onderliggende kalksteen en na een chemische reactie ontstond een laag zeevogelguarafosfaat. Toentertijd was dit een gewild product dat men gebruikte als toevoegingsmiddel voor veevoer en kunstmest in Europa.

 


Tijdens de West Indische Compagnie (WIC) werden veel slaven vanuit Afrika naar Curaçao gebracht. Klein Curaçao fungeerde als tussenhaven van Afrika naar Curaçao. Voordat de slaven aankwamen op Curaçao, werden de zieken op Klein Curaçao achter gelaten en in quarantaine gezet. Slaven die de zeereis niet overleefden werden tevens op Klein Curaçao begraven. Er zijn op het zuidelijke deel van het eiland dan ook diverse graven gevonden. Op het eiland kun je ook nog de overblijfselen van het quarantaine gebouw vinden. 

Net als Curaçao heeft Klein Curaçao weinig last van orkanen. Toch heeft een orkaan in 1877 de eerste vuurtoren op het eiland verwoest, er is daarna dan ook besloten de volgende vuurtoren meer in het midden van het eiland te bouwen. Deze is nog steeds te bezichtigen.

Op Klein Curaçao zijn, aan het oosten van het eiland, verschillende schepen gestrand, deze wrakken liggen er nog steeds en kunnen bezichtigd worden. Op de kaart is een onderwatergrot aangegeven die op 48 meter diep ligt en bekend staat om de aanwezige haaien. Neem voor deze duik wel eerst contact op met duikgidsen die hier ervaring mee hebben.

Er zijn verschillende bedrijven die trips naar Klein Curaçao aanbieden. Je vertrekt met de boot richting Klein Curacao, dit duurt ongeveer 1,5 uur. Vaak zit er een ontbijt en lunch inbegrepen bij zo'n trip. Je kunt ervoor kiezen een pakket met duiken en/of snorkelen te nemen maar je kunt net zo goed zlf snorkelen en zonnebaden. Het is geen garantie maar voor 99% zie je zeeschildpadden tijdens het snorkelen of duiken. Een bijzondere ervaring om tussen deze fascinerende dieren te zwemmen. Een trip naar dit prachtige eilandje kostn ongeveer 95,- Dollar, dit is ANG 170,-.

 


Blijf op de hoogte!

Like onze facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, speciale studentenacties en meer!

Waarom?

Wij hebben zelf ervaren hoe het is om verkeerd te worden voorgelicht. Op de foto's zag ons appartement er fantastisch uit, in de praktijk bleek het erg klein, vies en in een mindere buurt te liggen. Zodoende deze website waar ALLES opstaat zodat jij dit niet mee hoeft te maken!

Vergeten?

Staat jouw bedrijf, huis of activiteit er niet tussen? Stuur ons hier een bericht zodat we na een basischeck jouw informatie alsnog toe kunnen voegen op deze site.