Flamingo's bij Jan Kok
Handelskade by night
Mambo Beach Boulevard
Handelskade
Duiken
Plein Café Wilhelmina - ‘WAAR BURGERS WORDEN GEKROOND EN VORSTEN GEGETEN’
Buy your tickets online

Duiken

Duiken op Curaçao is een droom die uitkomt. Het zeewater heeft een ideale temperatuur om de duiken, namelijk tussen de 26 en 28 graden en een helderheid waardoor je tientallen meters zicht hebt. Curaçao is met zijn mooie riffen en brede scala aan gekleurde vissen, het paradijs om te gaan duiken. Van prachtige parelwitte stranden in het westen tot de ruige en uitdagende koraalriffen in het oosten. Curaçao wordt gezien als 1 van de beste plekken ter wereld om te (kant) duiken, op vele plekken kun je vanaf het strand het water inlopen en binnen 100 meter prachtige koraalwanden met de meest bijzondere vissen vinden. Het eiland is ideaal voor beginnende duikers, maar ook zeer aantrekkelijk voor gevorderde duikers.

duiken 1Er zijn meer dan 60 verschillende duikplaatsen op Curaçao. De ene plek heeft een mooi wrak en de ander bezit weer over een schitterend koraal. Er zijn tevens vele concurrerende duikscholen, dit zorgt voor een gunstige prijs en veel verschillende mogelijkheden. Ga niet alleen af op de lage prijs maar kijk ook wat de duikschool aanbiedt. Je wilt niet drie keer in een zwembad aan het duiken zijn, maar ook werkelijk het mooie koraal en de riffen zien. Meldt het ook als je studente bent, vaak zal er dan korting gegeven worden en  dit kan je zomaar 50 gulden schelen. Lessen zijn ook in het Nederlands. Nederlandse lessen, schitterende onderwater wereld en heerlijke tempraturen maakt duiken op Curaçao zeer zeker de moeite waard.

Curaçao bestaat van oorsprong uit vulkanisch kalkgesteente, hierop heeft zich eeuwenlang koraal afgezet en pal langs de kustlijn tref je al schitterende koraalriffen. Ondanks de populairiteit van het duiken blijft Curaçao een rustige adembenemende onderzeese wereld, met een zestig miljoen jaar oude flora en fauna.

Langs de hele zuidkust liggen zo’n 60 aangeduide duikplaatsen. Vele van deze duikplaatsen zijn uitgerust met een ketting waarlangs je kunt afdalen en bovenkomen. Er zijn tijdens het duiken enkele punten waar je rekening mee moet houden, deze zijn bedoeld om te voorkomen dat het rif schade oploopt.

• Probeer zoveel mogelijk boven het zand te zwemmen om verstoring aan het koraal en andere dieren te voorkomen.
• Raak het koraal niet aan. Het is een levend organisme en kan snel beschadigen zelfs al het zachtjes aangeraakt wordt.
• Probeer zo min mogelijk zand op te rakelen. Het vermindert het zicht en is schadelijk als het neerslaat op het koraal.
• Laat nooit afval achter in het water. Probeer tevens afval mee te nemen wanneer je dit ziet, ook schildpadden eten plastic en kunnen hierdoor sterven.
• Let goed op waar je je boot aanlegt. Doe dit op zand of bij een rots vlakte en niet aan het koraal.

 


Show:
Scuba Lodge

Scuba Lodge biedt de leukste duiktrips aan, met eindeloos veel mogelijkheden en is ook nog eens een super leuke plek om wat te gaan eten.

Blijf op de hoogte!

Like onze facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, speciale studentenacties en meer!

Waarom?

Wij hebben zelf ervaren hoe het is om verkeerd te worden voorgelicht. Op de foto's zag ons appartement er fantastisch uit, in de praktijk bleek het erg klein, vies en in een mindere buurt te liggen. Zodoende deze website waar ALLES opstaat zodat jij dit niet mee hoeft te maken!

Vergeten?

Staat jouw bedrijf, huis of activiteit er niet tussen? Stuur ons hier een bericht zodat we na een basischeck jouw informatie alsnog toe kunnen voegen op deze site.