Flamingo's bij Jan Kok
Handelskade by night
Mambo Beach Boulevard
Handelskade
Duiken
Plein Café Wilhelmina - ‘WAAR BURGERS WORDEN GEKROOND EN VORSTEN GEGETEN’
Buy your tickets online

Christoffelberg

Het Christoffelpark is in 1978 opgericht en met zijn 2300 hectare het grootste nationale natuurpark van Curaçao. Het park bestaat uit 3 voormalige plantages, plantage Savonet, Zorgvlied en Zevenberg en het heuvellandschap Jeremi.
Christoffelberg
In het park ligt ook de Christoffelberg. Deze berg is vernoemd naar Christopher Colombus en is met zijn 375 meter hoogte, het hoogste punt van Curaçao. Daarmee staat de top tevens op nummer 3 van de hoogste punten binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Vele hebben de berg al beklommen, het is een pittige maar prachtige klim en zit vol met verassingen.

In het park zijn verschillende zeldzame planten en dieren te vinden. Wanneer je de Christoffelberg gaat beklimmen kun je onder andere het endemische Curaçaose witstaarthert, de cottontail en de endemische zweepslang tegenkomen. Van de bijzondere vogels de endemische kerkuil, de caracara en de witstaartbuizerd, maar ook verschillende vleermuizensoorten, cactussoorten, orchideeën en bromelia’s zijn in het park te vinden.

Naast natuur biedt het park ook veel aan cultuur. De Savonet plantage was de eerste echte plantage, heeft een prachtig landhuis en ook vele bijgebouwen en structuren die allemaal een eigen functie hebben gehad in het plantage verleden. Er worden in het park verschillende wandelingen georganiseerd waarbij men het e.e.a. verteld over de geschiedenis van het park. Op dit moment staat in 1 van de bijgebouwen een walvissenexpositie, met skeletten van walvissen die op het eiland zijn aangespoeld.

Het Christoffelpark en daarmee de Sint Christoffelberg zijn op verschillende manieren te bezoeken. Sinds een paar jaar leiden er verharde wegen naar het park, dit zodat men ook het park in kan met auto en gebruik kan maken van de verschillende autoroutes. Er zijn naast de autowegen ook 8 verschillende wandelroutes, varieërend van korte tot lange wegen en moeilijke en makkelijke wegen. Op deze manier is er dus voor iedereen een geschikte route, voor het beklimmen van de Sint Christoffelberg is het aan te raden een hoed/pet te dragen en genoeg eten en drinken mee te nemen om uitdroging te voorkomen. Zorg dat je je bij bezoek aan het park of het beklimmen van de berg goed insmeert met zonnebrand. De berg is het best te beklimmen in de vroege ochtenduren, dan zijn de tempraturen nog uit te houden.

Het is tevens mogelijk om onder leiding van een parkranger een 4 uur durende rondrit te maken, zo heb je meer kans om bijzondere dieren en planten te spotten.

Het park is van maandag tot en met zaterdag geopend van 7.30 tot 16.00 uur, en op zondags van 6.00 tot 15.00 uur. De kosten zijn rond de Euro 9.50.

 

 

Blijf op de hoogte!

Like onze facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, speciale studentenacties en meer!

Waarom?

Wij hebben zelf ervaren hoe het is om verkeerd te worden voorgelicht. Op de foto's zag ons appartement er fantastisch uit, in de praktijk bleek het erg klein, vies en in een mindere buurt te liggen. Zodoende deze website waar ALLES opstaat zodat jij dit niet mee hoeft te maken!

Vergeten?

Staat jouw bedrijf, huis of activiteit er niet tussen? Stuur ons hier een bericht zodat we na een basischeck jouw informatie alsnog toe kunnen voegen op deze site.