Flamingo's bij Jan Kok
Handelskade by night
Mambo Beach Boulevard
Handelskade
Duiken
Plein Café Wilhelmina - ‘WAAR BURGERS WORDEN GEKROOND EN VORSTEN GEGETEN’
Buy your tickets online

Aruba, Bonaire, St. Maarten & Miami

Vanuit Curaçao vliegen veel stagaires naar Aruba, Bonaire, St. Maarten of Miami. Er zijn vanuit Curaçao rechtstreekste vluchten naar deze bestemmingen en natuurlijk zijn deze vluchten goedkoop wanneer je ze vergelijkt met vluchten vanuit Nederland. De prijzen zijn over het algemeen gehele jaar hetzelfde, wel is het hoogseizoen duurder uiteraard. Een vlucht van Curaçao naar Aruba zal rond de Euro 140.- kosten en een vlucht naar Bonaire zal je rond de 100,- Euro kosten. De prijzen vanaf Curaçao naar Sint Maarten verschillen meer per periode. Je kunt ticket tussen de 300,- en 700,- euro krijgen, afhankelijk van de periode en hoe eerder je boekt hoe goedkoper natuurlijk. Het is zeker de moeite waard de eilanden Aruba, Bonaire en Sint Maarten te bezoeken, aangezien alle eilanden een eigen karakter hebben. Ook Miami ligt op steenworp afstand van Curaçao en is natuurlijk ook één van de populairste bestemmingen vanuit Curaçao. Een ticket zal rond de 400,- Euro kosten en je bent er binnen 3 uur vliegtijd.

Arubamiami
Het eiland Aruba is een zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Tot de zelfstandigheid in 1986, behoorde Aruba tot de Nederlandse Antillen. Aruba is een populaire vakantiebestemming door zijn mooie stranden en prachtige hotels en hier vind je relatief gezien meer Amerikaanse toeristen. Het eiland is dan ook meer Amerikaans georiënteerd dan bijvoorbeeld Curaçao, er wordt veel Engels gesproken en naast de Arubaanse Florin wordt de Amerikaanse Dollar als betaalmiddel gebruikt. Aruba is net als Curaçao een geschikte winter-zonvakantie.

De stranden zijn hier rustig, hebben een eigen karakter en zullen een paradijselijk gevoel geven. Kitesurfen kun je hier overigens uitstekend op Boca Grande, in het noordoosten. De hoofdstad van Aruba, Oranjestad, kenmerkt zich door zijn kleurrijke en sfeervolle centrum in Caribische stijl. In het eeuwenode Fort Zoutman kun je het historisch museum van Aruba bezoeken. Aruba heeft een mooi natuurpark, genaamd Arikok. In dit park zul je de natural pool, de fontein grot en tientallen blowholes (waardoor het oceaanwater omhoog gespoten wordt) aantreffen. Verder is er een vogelreservaat waar je meer dan tachtig verschillende vogelsoorten kan spotten vanuit een observatiepost. Een andere reden om naar Aruba te gaan zijn de goudmijnen ruïnes, een zeer leuke ervaring en vooral eens iets anders. Op de stranden van Aruba vind je gedurende het hele jaar afgezette plekken waar zich de nesten van de lederschildpadden bevinden, als je geluk hebt mag je meemaken dat een nest schildpadjes uitkomt en de kleine beestjes het water in zien gaan.

Bonaire
Bonaire met haar vijftienduizend inwoners is qua grootte vergelijkbaar met Ameland en Vlieland. Het eiland wordt het duikers paradijs genoemd, omdat Bonaire iets extra’s te bieden heeft op het gebied van duiken en watersport. Bonaire heeft haar populairiteit, onder duikers, te danken aan de unieke ligging in de Caribische zee. De zee is relatief kalm en dus een lust voor iedere duiker om rustig te kunnen duiken en om de mooiste tropische planten, vissen en ander onderwaterleven te zien. Duiken op Bonaire laat je ook genieten van een unieke diversiteit die u nergens anders ter wereld zult tegenkomen.

Het eiland is minder toeristsich dan Aruba en Curaçao daardoor is het vooral in trek bij mensen die rustig willen genieten van het tropische klimaat en de watersport mogelijkheden. Ook op Bonaire is het handig een auto te huren. Je kunt het nationaal park Washington Slagbaai bezoeken of de zoutpannen. In deze zoutpannen wordt zeewater gepompt, waarna de zon het water doet verdampen. De zoutwinning is belangrijk voor het eiland.

St. Maarten
Ook St. Maarten is een ideale bestemming voor ontspanning, het bestaat uit een Nederlands en een Frans gedeelte en hier is ook een duidelijk onderscheid in te vinden. In het zuidelijke gedeelte ligt de hoofdstad Philipsburg, dit is ook het Nederlandse gedeelte. Het Nederlandse gedeelte wordt gekenmerkt door de typische caribische sfeer, prachtige hotels, gezellige restaurants, de leuke winkels en voor het bruisende uitgaangsleven. Het franse gedeelte is rustiger, chiquer en ideaal om eens rustig op een mooie locatie een hapje te gaan eten. Marigot is de hoofdstad van dit deel. Aan deze kant zie je typische Franse invloeden terug in restaurants en op terrassen. Voordeliger dan vliegen en wel zo leuk is een tripje met de ferry van St Maarten naar Saba, dit zal je zo’n $ 60,- kosten.

Het ultieme sportevenement van Sint Maarten is de Heineken Regatta. Elk jaar in maart vind dit evenement plaats en dan komen zeilers uit alle delen van de wereld dit evenement bezoeken.

Officeel betaal je op het Nederlandstalige deel met Antiliaanse guldens, maar de praktijk wijst uit dat Amerikaanse Dollars gebruikt worden. Euro's hebben een zeer ongunstige wisselkoers, maar worden wel geaccepteerd.

Miami
Met maar liefst 5 miljoen inwoners behoort Miami tot één van de grootste steden van de Verenigde Staten. Er is een grote bevolkingsconcentratie door het hoge aantal immigranten uit Latijn-Amerika met name uit Cuba en mensen die afkomen op het warme sub-tropische klimaat dat heerst in Miami. Het is een hippe stad waar top deejay’s draaien in de clubs en vele beroemdheden op vakantie gaan of wonen. Het beroemde South Beach is één van de populairste stranden ter wereld.

Om jezelf wegwijs te maken in Miami is het huren van een auto aan te raden. Parkeren is over het algemeen gratis in Miami, maar in Down Town en de parkeergarages zul je wel moeten betalen voor het parkeren. Er is een groot winkelcentrum Dolphin Mall (gelegen in westen van Miami) en aan de waterkant is regelmatig entertainment in de vorm van live muziek, dans en andere activiteiten. Je kunt ideaal winkelen bij de outlet (Dolphin Mall), hier kun je voor relatief weinig geld merkkleding kopen. Ook zul je hier bedrijven vinden die rondvaarten langs Miami, Miami Beach en Port Everglades aanbieden. Let wel op bij de verschillende rondvaarten, want er zitten grote verschillen in wat je te zien krijgt tijdens de rondvaarten.

De Everglades zijn een belangrijk natuurgebied in Florida en zeker de moeite waard om te bezoeken, daarbij komt dat het niet ver van Miami is. Het moerasgebied is een populaire toeristische trekpleister. Langs rijksweg US 41, die in het verlengde ligt van SW 8th street in Miami, vind je diverse plekken waar je met een speciale moerasboot tochten kunt maken. Tijdens zo’n airboattour ga je de natuur bewonderen en op zoek naar de Amerikaanse alligator.

Wat ook heel leuk is om te bezoeken als je in Miami bent, is de wijk Little Havana. Deze wijk heeft een enorme Cubaanse uitstraling doordat een groot deel van die inwoners oorspronkelijk uit Cuba komen of afstammen van de Cubanen. De inwoners spreken hier dan ook meer Spaans dan Engels en in de restaurants zal je de Cubaanse keuken veel terug zien.

 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte!

Like onze facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, speciale studentenacties en meer!

Waarom?

Wij hebben zelf ervaren hoe het is om verkeerd te worden voorgelicht. Op de foto's zag ons appartement er fantastisch uit, in de praktijk bleek het erg klein, vies en in een mindere buurt te liggen. Zodoende deze website waar ALLES opstaat zodat jij dit niet mee hoeft te maken!

Vergeten?

Staat jouw bedrijf, huis of activiteit er niet tussen? Stuur ons hier een bericht zodat we na een basischeck jouw informatie alsnog toe kunnen voegen op deze site.