Flamingo's bij Jan Kok
Handelskade by night
Mambo Beach Boulevard
Handelskade
Duiken
Plein Café Wilhelmina - ‘WAAR BURGERS WORDEN GEKROOND EN VORSTEN GEGETEN’
Buy your tickets online

Wat te doen!

Top 10

1. Playa Lagun – Een prachtige snorkel- en duiklocatie, waar je vaak ook schildpadden kunt spotten. Het is een gezellig strandje, dat ook erg geliefd is onder de lokale bevolking en waar ook een lekker restaurant zit. Het strandje heeft enkele bescheiden faciliteiten.

Lagun

2. Playa Kalki – Een Amerikaans onderzoek heeft playa Kalki op een 4e plek gezet van mooiste stranden. Je vind dit strand onder Kura Hulanda lodge, tussen de kalkstenen rotsen. Het strand heeft weinig faciliteiten, maar is wel één van de mooiste snorkel- en duiklocaties op Curaçao. Je ziet hier door het bijzonder heldere water paddenstoelvormig koraal zoals je dat nergens anders treft. Daarbij komt dat je hier een zeer gevarieerd en kleurrijk vissenaanbod hebt.

 Kalki

3. Playa Cas Abou – Een strand met wat luxere faciliteiten. Je kunt je hier de hele dag prima vermaken door te zonnen, zwemmen, snorkelen en in de weekenden kan je hier ook genieten van live muziek. Het strand beschikt over parasols, winkels, bar/restaurant, toiletten en douches.

Cas Abou

4. Grote knip - Één van de mooiste stranden van Curaçao. Boven aan de stenentrap heb je een schitterend uitzicht en hier moet je ook even een paar mooie foto’s maken van het parelwitte zandstrand en de azuurblauwe zee. In het weekend kan het hier druk zijn aangezien het een populair strand is. Het strand is voorzien van parasols, een snackbar en toiletten.

Grote knip

5. Christoffelpark - Het Christoffelpark, 2300 hectare groot, is het grootste natuurpark van Curaçao. Een absolute must see! Het prak biedt niet alleen prachtige natuur en een gevarieerd aanbod van dieren, maar ook veel cultuur en een stuk geschiedenis van Curaçao. De Christoffelberg beklimmen is dan ook echt een aanrader, let er alleen op dat je dit in de vroege (koele) ochtenduren doet.

Christoffelpark

6. Zwemmen met dolfijnen – Dolfijnen spotten in het dolfinarium is allemaal hartstikke leuk, maar zwemmen met dolfijnen is natuurlijk even een een ander verhaal. Absoluut de moeite waard, maar laat je eerst goed informeren zodat je het meeste waar voor je geld krijgt.

Dolfijn

7. Klein Curaçao – Met de Catamaran naar klein Curaçao is een super leuke ervaring. Zorg dat je gaat wanneer de cruiseschepen er niet liggen en neem indien mogelijk je eigen snorkelset mee. De reis ernaar toe is met de catamaran heel leuk, het eten en drinken is lekker en klein Curaçao is prachtig snorkelen en wandelen. Al met al een leuke dag!

 Klein Cura

8. Willywood – Er zijn op Curaçao meerdere plaatsen waar je flamingo’s kunt spotten. Je moet hier natuurlijk van houden, maar het is een leuk uitstapje en toch iets wat je gezien moet hebben wanneer je op het eiland bent.

Willywood

9. Blauwe Kamer – Met Captain Goodlife kun je vanuit het strand Santa Cruz mee op zijn boot naar de Blauwe Kamer (Blue Room). De Blauwe Kamer is een grot die je kunt bereiken door een klein stukje onder water te zwemmen. Vervolgens kom je in een ruimte uit die blauw verlicht is door het zonlicht, een geweldige ervaring! Vele vinden deze trip leuker dan de trip naar Klein Curaçao. Avontuurlijk ingesteld? Huur dan een kayak op Santa Cruz. Tip: Neem je snorkel mee!

Captain goodlife

10. Shete Boka – Dit natuurlijke park is, vooral ook wanneer er wat wind staat, een schitterende plaats om te bezoeken. Het is aan de noordkant van het eiland en het heeft verschillende ‘natural blow holes’, dit zijn gaten in de rotsen waardoor het water omhoog spuit. Tijdens deze leuke trip naar westpunt, kun je op de terugweg stoppen bij Jaanchies voor wat leguanen soep en zo het ultieme eiland gevoel ervaren!

Shete Boca

Blijf op de hoogte!

Like onze facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, speciale studentenacties en meer!

Waarom?

Wij hebben zelf ervaren hoe het is om verkeerd te worden voorgelicht. Op de foto's zag ons appartement er fantastisch uit, in de praktijk bleek het erg klein, vies en in een mindere buurt te liggen. Zodoende deze website waar ALLES opstaat zodat jij dit niet mee hoeft te maken!

Vergeten?

Staat jouw bedrijf, huis of activiteit er niet tussen? Stuur ons hier een bericht zodat we na een basischeck jouw informatie alsnog toe kunnen voegen op deze site.