Flamingo's bij Jan Kok
Handelskade by night
Mambo Beach Boulevard
Handelskade
Duiken
Plein Café Wilhelmina - ‘WAAR BURGERS WORDEN GEKROOND EN VORSTEN GEGETEN’
Buy your tickets online

Algemeen - Vervoer

Eenmaal aangekomen op het eiland zal je zien hoe belangrijk eigen vervoer is hier, je kunt hier gewoon met je Nederlandse rijbewijs rijden en de keus is dan of je een scooter of een auto wilt rijden. Ben je niet in het bezit van een rijbewijs, dan kun je wel gebruik maken van een scooter of van het openbaar vervoer!

Eigen vervoer op Curaçao is een echte must! Het openbaarveroer op het eiland is niet goed geregeld en veel plaatsen liggen ver uit elkaar, waardoor je zonder auto of scooter nergens komt. Reserveer voordat je op het eiland aankomt al je vervoer, aangezien veel stagaires in dezelfde periode aankomen en er kan hierdoor een tekort van auto's/scooters ontstaan.

Het verkeer in Curaçao is anders dan in Nederland, je zal ook van rechts worden ingehaald en meerijden met de gemiddelde snelheid van andere weggebruikers. Let erop dat je altijd een gemiddelde snelheid aanhoudt! Door het slechte wegdek en het profiel op de gemiddelde band, zit een ongeluk in een zeer klein hoekje. Het verkeer zal in het begin even wennen zijn, maar al snel zul je opgaan in het verkeer. Een aantal dingen zullen je als snel opvallen; mensen rijden met kapotte lichten, zonder bumpers, met alcohol op en gebruiken niet altijd de richtingaanwijzer.

Let dus goed op wanneer je deelneemt aan het verkeer op Curaçao, het is hier namelijk anders dan Nederland. Belangrijkste regels; Houdt afstand en nat is glad!

 

Blijf op de hoogte!

Like onze facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, speciale studentenacties en meer!

Waarom?

Wij hebben zelf ervaren hoe het is om verkeerd te worden voorgelicht. Op de foto's zag ons appartement er fantastisch uit, in de praktijk bleek het erg klein, vies en in een mindere buurt te liggen. Zodoende deze website waar ALLES opstaat zodat jij dit niet mee hoeft te maken!

Vergeten?

Staat jouw bedrijf, huis of activiteit er niet tussen? Stuur ons hier een bericht zodat we na een basischeck jouw informatie alsnog toe kunnen voegen op deze site.