Flamingo's bij Jan Kok
Handelskade by night
Mambo Beach Boulevard
Handelskade
Duiken
Plein Café Wilhelmina - ‘WAAR BURGERS WORDEN GEKROOND EN VORSTEN GEGETEN’
Buy your tickets online

Scooterverhuur

Op het internet en forums wordt het rijden op een scooter sterk afgeraden, of dit terecht is valt nog over te discussiëren. De scooter heeft zo’n zijn voor- en zijn nadelen. Op zich is een scooter lekkerder rijden dan een auto, met de wind door je haren (mits je kaal bent) in het zonnetje rijden. De kosten van een scooter zijn overigens beduidend minder dan die van een auto. Het scooterrijden wordt dan ook steeds populairder op Curaçao, je ziet ook steeds meer locals zigzaggend door het verkeer gaan.

Een scooter is zonder meer veel goedkoper dan een auto, toch moet je je bewust zijn van de nadelen van een scooter. Op dit moment rijden er niet veel scooters in het verkeer, dat betekend dat men nog niet geheel gewend is aan scooters in het verkeer. Dit neemt niet weg dat het aantal scooters en scooterverhuurbedrijven in een korte tijd aardig is toegenomen waardoor je ook merkt dat het steeds meer geaccepteerd wordt. Het zijn nu vooral de drukke wegen, waar je nog goed op moet letten. Wanneer je een scooter huurt kan je de Ringweg, Schottegatweg en de Weg naar Westpunt beter vermijden. De wegen zijn niet afgestemd op scooters, er zijn kuilen en onverharde stukken weg te vinden op Curaçao en dit maakt het voor scooterrijders lastiger.

iaslandscooter

 

Zorg dat je je goed insmeert wanneer je scooter rijdt, je zit vol in de zon en zal door de wind niet voelen dat je verbrand. Al met al is een scooter juist heerlijk op Curaçao, zolang je maar rekening houdt met waar je rijden kunt en het verkeer om je heen. Wanneer je al scooter rijdt in Nederland kun je het vergelijken met hoe fijn het is scooter te rijden op die paar zonnige dagen in het jaar, alleen kan dat hier elke dag! Een zeer leuke ervaring waarbij je op plekken komt waar je normaal gesproken niet snel komt.


Tip
Zet je scooter goed op slot! Denk niet; Ach, ik ben toch zo terug. Zet de scooter vast aan een paal en het liefst achter een hek. Ze laden de scooter namelijk met gemak in en dan is je scooter weg! Je krijgt hier een hoop problemen mee, aangezien jij 100% verantwoordelijk bent en jezelf hiervoor behoeden is niet meer dan 5 minuten werk. Een All Risk verzekering bij scooters is niet mogelijk.


Show:

Blijf op de hoogte!

Like onze facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, speciale studentenacties en meer!

Waarom?

Wij hebben zelf ervaren hoe het is om verkeerd te worden voorgelicht. Op de foto's zag ons appartement er fantastisch uit, in de praktijk bleek het erg klein, vies en in een mindere buurt te liggen. Zodoende deze website waar ALLES opstaat zodat jij dit niet mee hoeft te maken!

Vergeten?

Staat jouw bedrijf, huis of activiteit er niet tussen? Stuur ons hier een bericht zodat we na een basischeck jouw informatie alsnog toe kunnen voegen op deze site.