Flamingo's bij Jan Kok
Handelskade by night
Mambo Beach Boulevard
Handelskade
Duiken
Plein Café Wilhelmina - ‘WAAR BURGERS WORDEN GEKROOND EN VORSTEN GEGETEN’
Buy your tickets online

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer op Curaçao is vrij beperkt, maar wel goedkoop. ABC (autobus bedrijf Curaçao) is het bedrijf dat het openbaarveroer regelt op het eiland. Er rijden, buiten de grote bussen, mini busjes met ‘bus’ op nummerplaat in en rondom de stad, de grotere bussen komen ook daarbuiten. In principe rijden de grote bussen volgens een schema, hier kan je echter niet geheel op vertrouwen en het komt dan ook regelmatig voor dat je een uur staat te wachten. De bussen komen vaak te laat of helemaal niet, vooral s’avonds is dit een probleem.


Op het eiland zijn veel bushaltes, je hoeft dus nooit ver te lopen naar de bushalte of eindbestemming. De meesteBus bussen rijden doordeweeks om het uur, de langere ritten richting het westen rijden om de 2 uur en de ritprijzen liggen tussen de NAF 1.60 en Naf 2.10. Buskaartjes krijg je niet, je betaald gewoon bij de chauffeur.

De kleine busjes hebben geen vaste dienstregeling, je kunt deze busjes overal langs de weg aanhouden door gewoon je hand op te steken. Deze ritprijs bedraagt meestal tussen de Naf 3.- en Naf 5,-. Doordat de busjes overal voor iedereen stoppen, moet je er rekening mee houden dat de aankomsttijden van de tussenstops vooral afhankelijk is van de drukte in de bus en het verkeer.

Let op! Na 20:00 uur rijden er weinig tot geen bussen.

 

Taxi's
Er rijden ook taxi’s op het eiland, deze zie je vooral s'avonds. Taxi’s zijn natuurlijk erg handig wanneer je na het stappen naar huis wilt en je zelf niet meer kan rijden. Zorg hierbij wel dat je van te voren een prijsafspreekt, zodat je niet voor verassingen komt te staan. Er bestaan voor taxiritten wel standaart tarieven, maar deze worden niet altijd nageleefd en een vooraf besproken prijs is dus een bescherming voor je eigen portomonnee. Een taxirit van Hato naar Cabana kost bijvoorbeeld al snel 70 - 80 gulden.
 taxi

 

Blijf op de hoogte!

Like onze facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, speciale studentenacties en meer!

Waarom?

Wij hebben zelf ervaren hoe het is om verkeerd te worden voorgelicht. Op de foto's zag ons appartement er fantastisch uit, in de praktijk bleek het erg klein, vies en in een mindere buurt te liggen. Zodoende deze website waar ALLES opstaat zodat jij dit niet mee hoeft te maken!

Vergeten?

Staat jouw bedrijf, huis of activiteit er niet tussen? Stuur ons hier een bericht zodat we na een basischeck jouw informatie alsnog toe kunnen voegen op deze site.