Flamingo's bij Jan Kok
Handelskade by night
Mambo Beach Boulevard
Handelskade
Duiken
Plein Café Wilhelmina - ‘WAAR BURGERS WORDEN GEKROOND EN VORSTEN GEGETEN’
Buy your tickets online

Kopen

kopenEen auto kopen is ook een optie. Aangezien je voor de periode dat je blijft geen nieuwe auto zult kopen, koop je waarschijnlijk een tweehandsauto en zul je ontdekken dat je hier vaker mee stil staat dan je lief is. Je zult wel echt een auto nodig hebben op Curaçao, maar let op een auto kopen op Curaçao gaat anders dan in Nederland. In Nederland zul je naar een garage gaan om te kijken voor een tweedehands auto, maar op Curaçao zie je vooral auto’s langs de weg staan met op het ruit te koop geschreven en een telefoonnummer erop. Natuurlijk verkopen autoverhuurbedrijven ook wel tweedehands auto’s. Logischerwijs komt zo’n auto niet met garantie en een nieuwe auto is ivm invoerrechten verschrikkelijk duur. Wanneer je hier 6 maanden of korter stage komt lopen is het af te raden om een auto te kopen, zonde van je geld en een hoop gedoe. Een nieuwe auto is te duur en een tweedehandsauto zal duur zijn in onderhoud en reperatiekosten. Vergeet ook niet dat wanneer je een auto koopt de verzekering, wegenbelasting en autokeuring geregeld en betaald moeten worden. Daarbij komt dat je de auto ook weer moet verkopen aan het eind van je stageperiode en dit valt niet mee. Veel auto's blijven onverkocht of gaan voor een bodemprijs weg.

Een auto huren bij een betrouwbaar autoverhuur bedrijf, het liefst nog met iemand samen, is het beste en goedkoopste wat je kunt doen. De auto is al verzekerd, je zult in een betrouwbare auto rijden en mocht deze stil staan zul je natuurlijk snel een oplossing krijgen. Wanneer je langer dan 6 maanden op het eiland blijft is het natuurlijk wel een optie om in overweging te nemen, omdat je dan goedkoper uit zult zijn. Voor scooters geldt uiteraard het zelfde, er zitten een hoop kosten aan verbonden en huren is uiteindelijk voor een korte stageperiode voordeliger en makkelijker.

Advies is dus: 6 maanden of korter op Curaçao, huur een auto!

Let op !!!

Kijk goed uit bij wie je een auto gaat huren, goedkoop is vaak veel ellende en
er zijn veel particuliere verhuurders op Curaçao zeker met de zogenaamde studenten auto's.
Enkele pariculieren en/of zogenaamde autoverhuurbedrijven mogen volgens de wet-regels niet eens auto’s verhuren maar doen dit toch, waardoor jij als huurder dan niet verzekerd bent als de politie of verzekering er achter komt!

 

 

 

 

 

 


Blijf op de hoogte!

Like onze facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, speciale studentenacties en meer!

Waarom?

Wij hebben zelf ervaren hoe het is om verkeerd te worden voorgelicht. Op de foto's zag ons appartement er fantastisch uit, in de praktijk bleek het erg klein, vies en in een mindere buurt te liggen. Zodoende deze website waar ALLES opstaat zodat jij dit niet mee hoeft te maken!

Vergeten?

Staat jouw bedrijf, huis of activiteit er niet tussen? Stuur ons hier een bericht zodat we na een basischeck jouw informatie alsnog toe kunnen voegen op deze site.