Flamingo's bij Jan Kok
Handelskade by night
Mambo Beach Boulevard
Handelskade
Duiken
Plein Café Wilhelmina - ‘WAAR BURGERS WORDEN GEKROOND EN VORSTEN GEGETEN’
Buy your tickets online

Autoverhuur

Meer dan 90% van de studenten huurt een auto op het eiland, dit maakt het gemakkelijk om je stageplaats en uitgaansgelegenheden te bereiken. Met een auto kom je overal op het eiland en dit is een veilige manier van vervoeren. Je kunt het beste al een auto reserveren vanuit Nederland bij een autoverhuurbedrijf op Curaçao. Doe je dit namelijk pas op het eiland bestaat de kans dat er weinig keus is en je je auto moet huren bij een onofficiële verhuurder, met alle gevolgen van dien. Veel studenten delen ook een auto want laten we eerlijk zijn, het is allemaal niet gratis.

Prijs
De prijs hangt natuurlijk af van wat voor soort auto je wilt huren en welke verzekering je hierbij wilt. De gemiddelde huurprijs ligt rond de NAF 850,- per maand. Er zijn verschillende studentenautoverhuurbedrijven waarbij de service, auto's, prijs en verzekering allemaal van elkaar verschillen. Natuurlijk zijn enkele verhuurbedrijven die dit al jaren naar behoren doen. Wanneer je 6 maanden of langer huurt kan je in veel gevallen ook wel een speciale prijs regelen.

Let op! Weet wat je kan verwachten van het verhuurbedrijf bij een kapotte auto of een ongeluk. Een WA-verzekering is de meest voorkomende verzekering, deze verzekering vergoedt de schade aan derden. Een All Risk verzekering dekt de schade aan derden en aan de huurauto met een ''eigen risico'', per schadegeval, van ongeveer 500 Euro. De borg is afhankelijk van waar je de auto huurt.

Verhuurbedrijf vs particulier
Huur liever niet bij een particuliere verhuurder maar ga naar een geregistreerd verhuurbedrijf. Laat je niet misleiden door een lage prijs, je bent vaak niet verzekerd, krijgt geen vervangende auto wanneer er wat kapot is en waardoor je vaak zelf met de problemen blijft zitten.

Omdat wij op dit vlak nog geen gekke dingen hebben meegemaakt maar jullie graag wel willen voorzien van alle informatie, hebben wij van StudentenAutoVerhuur.com enkele waardevolle tips gekregen die we graag met jullie willen delen!

Afstand houden
Poko poko op Curaçao, houdt altijd genoeg afstand op de weg! Helaas gebeuren er dagelijks ongelukken omdat men geen afstand houdt, terwijl het gemakkelijk te voorkomen is. Heel belangrijk dus om genoeg afstand te houden en goed op te letten, men rijdt hier namelijk niet zoals in Nederland!

Nat is glad

Als het regent of heeft geregend zijn de wegen spekglad. Houdt dus goed afstand en rij vooral erg rustig! In de maandenUntitled1 oktober, november en december is het regenseizoen. Dit wil niet zeggen dat het iedere dag regent maar je dient rekening ermee te houden dat het wat vaker voorkomt. Verminder je snelheid en ga zeker niet vol op de rem als je moet remmen. Je zult dan alleen maar doorslippen en brokken maken. Ga desnoods veilig aan de kant. Als het regent dan is het zicht aanzienelijk minder, maar vaak is de regenbui zo weer voorbij. Kortom, rijdt rustig of ga even veilig aan de kant staan.

Rijden onder invloed

Toch moet het jammer genoeg weer vermeld worden, rijden onder invloed van alcohol, drugs en/of verdovende middelen is verboden!Houdt er rekening mee dat niet iedereen zich verantwoordelijk gedraagt achter het stuur. Er gebeuren veel ongelukken onder invloed en  keer op keer wordt bewezen dat dit een gevaar op de weg vormt, dus  ''Keep Calm & Don't Be Stupid''. Ook vermoeidheid en ziekte zijn veel voorkomende oorzaken. Voel je je niet lekker of fit genoeg om te rijden, stap dan ook niet in! Laat iemand anders rijden of regel dat iemand anders je medicijnen en dergelijke ophaald. Het reactievermogen verminderd ernstig en dit punt is uit eigen ervaring zeer gevaarlijk gebleken.


Voorrang
In Curaçao geldt dat rechtdoorgaand verkeer voorrang heeft. Vanuit een zijstraat de rechtdoorgaande weg opkomen kan dus wel eens lastig zijn, het is dan erg fijn dat men wel sociaal is in het verkeer en je voor zullen laten gaan. Men bedankt elkaar hiervoor door te toeteren of met lichten te knipperen. Na zonsondergang zijn verkeersdeelnemers een stuk minder sociaal en zul je goed moeten opletten. Verder rijden er veel ook met grootlicht, hierdoor kan je verblind raken en s’ avonds moet je dus echt heel voorzichtig rijden. Politiecontrole op de weg zul je nauwelijks tegenkomen, je ziet auto’s met één licht, zonder bumper en ga zo maar door.

Snelheid
Het verkeer in Curaçao is anders dan in Nederland, je zal ook van rechts worden ingehaald en meerijden met de gemiddelde snelheid van andere weggebruikers. Let erop dat je altijd een gemiddelde snelheid aanhoud! Door het slechte wegdek en het profiel op de gemiddelde band, zit een ongeluk in een klein hoekje.

Gemiddelde snelheid binnen de bebouwde kom is 30 tot 40 km/u en op de grote wegen liggen de snelheden tussen de 50 en de 70 km/u. Houd je snelheid onder de 75 km/u.

untitled

Verder kan men hier rustig stilstaan op de weg om een praatje te maken, houdt hierom altijd voldoende afstand. Veel inwoners maken overigens geen gebruik van hun richtingaanwijzer, wees er dus altijd op bedacht dat men zomaar kan afslaan.

Let goed op rondlopende beesten. Zwerfhonden zijn over het algemeen het verkeer wel gewend, maar een geit kan ineens overrennen en elk dier is natuurlijk vrij onvoorspelbaar.

Tip
Curaçaose wegen zorgen voor lekke banden, dit is hier heel normaal en komt regelmatig voor! Laat je vader of een vriend je in Nederland alvast leren hoe je een band kunt verwisselen, zodat je zelf je reserveband erop kunt zetten wanneer je langs de kant van de weg staat met een lekke of kapotte band. Laat wel z.s.m. je lekke band plakken of repareren bij een van de vele bandenshops op het eiland want voor je het weet sta je met twee lekke of kapotte banden en heb je geen reserveband meer. Op Curaçao zitten meer bandenshops dan in de hele Benelux, een band plakken kost dan ook maar ongeveer Nafl. 10,- en een nieuwe tweedehands band zo'n Nafl. 55,-. Ook de simpele check van olie en koelvloeistof is handig om te weten.

 


Blijf op de hoogte!

Like onze facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, speciale studentenacties en meer!

Waarom?

Wij hebben zelf ervaren hoe het is om verkeerd te worden voorgelicht. Op de foto's zag ons appartement er fantastisch uit, in de praktijk bleek het erg klein, vies en in een mindere buurt te liggen. Zodoende deze website waar ALLES opstaat zodat jij dit niet mee hoeft te maken!

Vergeten?

Staat jouw bedrijf, huis of activiteit er niet tussen? Stuur ons hier een bericht zodat we na een basischeck jouw informatie alsnog toe kunnen voegen op deze site.