Flamingo's bij Jan Kok
Handelskade by night
Mambo Beach Boulevard
Handelskade
Duiken
Plein Café Wilhelmina - ‘WAAR BURGERS WORDEN GEKROOND EN VORSTEN GEGETEN’
Buy your tickets online

Stageplek zelf regelen

untitlednnnKies je ervoor om zelf je ideale stageplek te gaan zoeken, dan zul je tijdig moeten beginnen om eventuele stress te voorkomen en heb je logischerwijs ook meer keuze. Het is namelijk zo dat de betere stagebedrijven al snel vol zitten en dat je dan bij de tweederangs of derderangs stageplekken terecht komt. Hier is het vaak een puinhoop en is het slecht georganiseerd.

Maak een afspraak met je stage coördinator, ook als je nog niet precies weet wat je plan is en waarom je naar Curaçao wilt. Veel onderwijsinstellingen hebben een speciale afdeling voor studeren en stage lopen in het buitenland, hier kun je veel informatie krijgen. In sommige gevallen bieden zij ook een lijst met stageplekken aan. Online zijn er tevens genoeg websites te vinden met stageplekken in het buitenland.

Een andere mogelijkheid is om zelf bedrijven te benaderen en een open solliciatie te sturen. Hierbij ben je niet zeker van het feit dat het bedrijf ook daadwerkelijk stagaires aanneemt, maar wie niet waagt wie niet wint. Het zou zomaar kunnen dat je hier uiteindelijk je droomstage aan over houdt. Zorg hierbij, naast een goed en strak CV met pasfoto, voor een sterke en vooral persoonlijke motivatiebrief. Doe dit bij ieder bedrijf. Waarom zou dit bedrijf jouw droomstage verwezelijken? Waarom ben jij een toevoeging voor het bedrijf?

Eenmaal een stage gevonden, ga direct al het papierwerk, huisvesting en vervoer regelen. Schrijf je niet uit bij je gemeente in Nederland! Wanneer je je uitschrijft ontvang je geen studiefinanciering meer, wel is het verstandig je Ov-chipkaart tijdelijk stop te zetten en zo maandelijks een vergoeding te ontvangen.

Zorg er ook voor dat je duidelijke afspraken maakt m.b.t. je stageopdracht en de te ontvangen studiepunten, zowel met je stagebedrijf als je stagebegeleider. Niets is zo frustrerend als een geweigerde opdracht of te weinig studiepunten omdat de opdracht achteraf toch niet helemaal voldoet.

Tip!
Zorg dat je de vrije dagen waar je recht op hebt goed geregeld en duidelijk zijn. Laat je niet afschepen met vakantiedagen wanneer iedereen vrij is, want die vallen niet onder de vrije dagen die je persoonlijk kunt opnemen wanneer je familie overkomt bijvoorbeeld. Het aantal dagen verschilt per bedrijf en hangt natuurlijk af van je stageperiode.

 

Blijf op de hoogte!

Like onze facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, speciale studentenacties en meer!

Waarom?

Wij hebben zelf ervaren hoe het is om verkeerd te worden voorgelicht. Op de foto's zag ons appartement er fantastisch uit, in de praktijk bleek het erg klein, vies en in een mindere buurt te liggen. Zodoende deze website waar ALLES opstaat zodat jij dit niet mee hoeft te maken!

Vergeten?

Staat jouw bedrijf, huis of activiteit er niet tussen? Stuur ons hier een bericht zodat we na een basischeck jouw informatie alsnog toe kunnen voegen op deze site.