Flamingo's bij Jan Kok
Handelskade by night
Mambo Beach Boulevard
Handelskade
Duiken
Plein Café Wilhelmina - ‘WAAR BURGERS WORDEN GEKROOND EN VORSTEN GEGETEN’
Buy your tickets online

Studentenhuizen

Wanneer je stage komt lopen op Curaçao is het natuurlijk leuk om samen met andere studenten te wonen. Jullie delen allemaal dezelfde ervaringen, je maakt direct vrienden en ontdekt samen het leven op Curaçao. De meeste studentencomplexen, dit zijn vaak appartementen naast elkaar op hetzelfde erf, zijn centraal gelegen. Je hebt echter ook grote studentenhuizen waarin verschillende kamers beschikbaar zijn. Er zijn voldoende veilige en schone studentenverblijven maar er zijn ook zeker genoeg van mindere kwaliteit.

Wanneer je vanuit Nederland een studentenkamer zoekt kan het internet wel eens misleidend zijn. Neem dan ook de tijd om een geschikte studentenwoning te zoeken en lees reviews op deze site en onze facebookpagina en andere sites om een werkelijk  beeld te krijgen waar je wel of niet wil wonen. De keuze zal van een afstand wellicht niet makkelijk zijn maar toch zal een een keuze moeten maken.

Op Curaçao zijn er verschillende stagebureaus en bemiddelingsorganisaties die woningen aanbieden aan studenten. De prijzen zijn vanaf NAF 750,- dit is ongeveer Euro 311,- (afhankelijk van de dagkoers ), soms is dit inclusief water en stroom en bij andere complexen is dit niet inbegrepen. Afhankelijk van de wensen, locatie, etc. lopen de prijzen natuurlijk op, dit zal gemiddeld kunnen oplopen tot NAF 950,- an 1.000,= per maand. Ga vooraf goed na wat er in de prijs is inbegrepen en wat niet.
Zitten deze kosten niet bij je huur inbegrepen, dan moet je voor electriciteit rekenen op ongeveer NAF 50,- per week en de waterkosten liggen ook rond de NAF 50,- per maand.

Let bij het kiezen van een geschikte studentenwoning op:
- Ligging van het studentenhuis (veilige buurt)
- Hygiëne van de woning
- Inbegrepen kosten (water, stroom)

Hieronder de grootste aanbieders:

Huisvesting Curacao (o.l.v. Daniel Staal)
Telamonstraat 8
Telamonstraat 43
Oude caracasbaaiweg 74
Oude caracasbaaiweg 132
Hugenholzweg 58

meer info: www.huisvestingcuracao.com

Wereldstage:
Nieuwestraat

meer info: www.wereldstage.com

Daarnaast heb je uiteraard ook kleinere aanbieders.


Blijf op de hoogte!

Like onze facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, speciale studentenacties en meer!

Waarom?

Wij hebben zelf ervaren hoe het is om verkeerd te worden voorgelicht. Op de foto's zag ons appartement er fantastisch uit, in de praktijk bleek het erg klein, vies en in een mindere buurt te liggen. Zodoende deze website waar ALLES opstaat zodat jij dit niet mee hoeft te maken!

Vergeten?

Staat jouw bedrijf, huis of activiteit er niet tussen? Stuur ons hier een bericht zodat we na een basischeck jouw informatie alsnog toe kunnen voegen op deze site.