Flamingo's bij Jan Kok
Handelskade by night
Mambo Beach Boulevard
Handelskade
Duiken
Plein Café Wilhelmina - ‘WAAR BURGERS WORDEN GEKROOND EN VORSTEN GEGETEN’
Buy your tickets online

Algemeen - Huisvesting

Op Curaçao wonen ongeveer 5.000 Europese Nederlanders, deze werken vooral in het bedrijfsleven of bij de Koninklijke Marine. Per jaar komen er nog eens ongeveer 50.000 op het eiland af om vakantie te vieren. Bijna iedereen verstaat en spreekt Nederlands, hierdoor is een verhuizing van Nederland naar Curaçao doorgaans een minder grote stap.

Wanneer je stage gaat lopen of voor een bepaalde periode komt werken op Curaçao, moet je natuurlijk ook een fijne plek hebben om te wonen. Op het eiland zal je waarschijnlijk niet veel tijd binnen doorbrengen, maar toch wil je veilig wonen en de nodige faciliteiten in de buurt hebben.

De belangrijkste punten op het gebied van huisvesting zijn:Huis
• Veiligheid (Biedt de omgeving/woning voldoende veiliheid en kun je ook veilig je auto of scooter parkeren?)
• Ligging (Welke faciliteiten liggen in de buurt?)
• Staat van de woning
• Toegankelijkheid van de woning (t.o.v. parkeergelegenheid, openbaarvervoer, etc.)

Wanneer je als student nog niet eerder zelfstandig gewoond heb en deze feest ervaring graag wil meemaken, dan zijn de Telemonstraat en de Nieuwstraat uitstekkende plekken om je te vestigen. Je woont hier namelijk samen met veel andere studenten, er is hier altijd veel gezelligheid en de ligging is zeer centraal.

De prijzen voor een kamer liggen rond de NAF 750,-. Wonigen en/of kamers onder deze prijs zijn moeilijk te vinden of van mindere kwaliteit. Let dus goed op wanneer men woningen onder de NAF 750,- aanbiedt. Het kan natuurlijk wel zo zijn, maar let goed op!

Om de juiste woning te vinden zou je een bemiddelingsorganisatie kunnen inschakelen of kan je zelf op onderzoek uitgaan. De voordelen van deze twee mogelijkheden en enkele betrouwbare opties zullen wij onder de kopjes; Do It Yourself en huisvesting via bemiddeling behandelen.

 

Blijf op de hoogte!

Like onze facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, speciale studentenacties en meer!

Waarom?

Wij hebben zelf ervaren hoe het is om verkeerd te worden voorgelicht. Op de foto's zag ons appartement er fantastisch uit, in de praktijk bleek het erg klein, vies en in een mindere buurt te liggen. Zodoende deze website waar ALLES opstaat zodat jij dit niet mee hoeft te maken!

Vergeten?

Staat jouw bedrijf, huis of activiteit er niet tussen? Stuur ons hier een bericht zodat we na een basischeck jouw informatie alsnog toe kunnen voegen op deze site.