Flamingo's bij Jan Kok
Handelskade by night
Mambo Beach Boulevard
Handelskade
Duiken
Plein Café Wilhelmina - ‘WAAR BURGERS WORDEN GEKROOND EN VORSTEN GEGETEN’
Buy your tickets online

Vliegtickets

Wanneer je stage gaat lopen in Curaçao moet je natuurlijk een vliegticket hebben en het liefst niet het duurste ticket. Je vliegticket zal hoe dan ook een grote uitgave worden, maar er zijn een aantal zaken waar je op kunt letten om kosten te besparen.

Er zijn veel verschillende vliegtuig maatschappijen die op Curaçao vliegen, deze hanteren uiteenlopende prijzen en het is dus een kwestie van de meest voordelige datum en maatschappij selecteren. Vlieg je in het hoogseizoen is het belangrijk dat je zo snel mogelijk boekt en de dag kan ook al snel 100 Euro verschil maken. Kijk dus ook naar verschillenden dagen in de week waarin je wilt vliegen. Houdt er rekening mee dat de tickets in vakantieperiodes als kerst/oud en nieuw kunnen oplopen tot de 1800 Euro, wees er dus vroeg bij en dan kan je voor 700 Euro al een retour hebben.

Er zijn een aantal dingen waar je aan moet denken tijdens het boeken van de vlucht.
• Wat zijn de verschillende prijzen en mogelijkheden?
• Ben je bereid een tussenstop te maken of wil je een rechtstreekse vlucht?
• Met welke luchtvaartmaatschappij wil je vliegen?
• Zit de bagage bij het ticket inbegrepen of moet deze apart nog worden bijgeboekt?

Mocht je, zoals vele dames, niet genoeg hebben aan één koffer, dan kan je voor een klein bedrag een tweede koffer bijboeken. Dit doe je direct wanneer je je ticket boekt. Op deze manier ben je eventuele overbagage voor, kan je twee koffers meenemen en heb je je gewone handbagage. Controleer bij je vliegtuigmaatschappij het gewicht dat je koffer maximaal mag hebben. Wanneer je op het vliegveld een extra koffer wilt bijboeken kunnen de kosten oplopen tot 200 Euro.

Je hebt ook altijd een retourticket nodig, ook voor het aanvragen van je vergunning van rechtswege (werk/stagevisum). Verder heb je natuurlijk verschillende vliegtuigmaatschappijen vluchten naar Curaçao aanbieden. Het verschil hierin is dat KLM en Tui voornamelijk rechtstreekse vluchten hebben, terwijl American Airlines, Britisch Airways en United Airlines vluchten zijn met 1 of 2 tussenstops.vliegtuig

Heb je je ticket gevonden? Bereid je dan goed voor op een lange reis! De officiele vlucht duur bedraagt 11 uur, maar je kunt ook binnen 9 uur op Curaçao landen en het kan ook zijn dat je vlucht er 12 uur overdoet. Dat gezegd te hebben, is het het natuurlijk dubbel en dwars waard wanneer je naar buiten loopt het zonnetje schijnt en de palmbomen ziet staan!

 


Show:

Blijf op de hoogte!

Like onze facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, speciale studentenacties en meer!

Waarom?

Wij hebben zelf ervaren hoe het is om verkeerd te worden voorgelicht. Op de foto's zag ons appartement er fantastisch uit, in de praktijk bleek het erg klein, vies en in een mindere buurt te liggen. Zodoende deze website waar ALLES opstaat zodat jij dit niet mee hoeft te maken!

Vergeten?

Staat jouw bedrijf, huis of activiteit er niet tussen? Stuur ons hier een bericht zodat we na een basischeck jouw informatie alsnog toe kunnen voegen op deze site.