Flamingo's bij Jan Kok
Handelskade by night
Mambo Beach Boulevard
Handelskade
Duiken
Plein Café Wilhelmina - ‘WAAR BURGERS WORDEN GEKROOND EN VORSTEN GEGETEN’
Buy your tickets online

Vergunningen en documenten

 

Stagevergunning

 

Om officieel stage te kunnen lopen op Curaçao dien je in het bezit te zijn van een (werk)vergunning, deze vergunning heet een verklaring van rechtswege en moet je indienen/aanvragen bij de immigratiedienst (toelatingsorganisatie) van Curaçao .

Voordat de verklaring van rechtswege aangevraagd kan worden heb je enige documenten nodig, deze documenten moet je al in Nederland aanvragen. Begin tijdig met het aanvragen van de benodigde documenten, het kan namelijk nog wel eens 4 tot 6 weken duren voordat je werkelijk de documenten ontvangt.

Wat heb je nodig om de verklaring van rechtswege aan te vragen:

• Verklaring omtrent gedrag (VOG,  niet ouder dan 3 maanden). Kun je aanvragen bij je gemeente.
• Uitreksel geboorteakte (NIET geboorteregister, en niet ouder dan 6 maanden). Aan te vragen bij jouw gemeente.
• Geldig paspoort en kopie hiervan. Werkgeversverklaring (contract) volledig ingevuld en kopie paspoort van de werkgever.
• Een retour ticket.
• Bewijs van inschrijving van de onderwijsinstelling Nederland.

Wanneer al deze documenten in bezit zijn, en je op Curaçao bent,  moet je de aanvraag doen bij de immigratiedienst. Je kan van tevoren een afspraak maken via telefoon, email of door langs te gaan. 

Mortiersweg 5, Curaçao
Tel: 00-5999-733 2000
Fax:00-5999-738 6176
info@immigrationcur.org

Je kunt direct na het aanvragen van de verklaring van rechtswege beginnnen met je stage en hoeft dus niet de verklaring in handen te hebben. Voor meer informatie, voorwaarden en de online formulieren, zie de website van het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao:

 

http://www.vertegenwoordigingcuracao.nl/digitaal-loket/wonen-werken/nederlanders
http://www.vertegenwoordigingcuracao.nl/documenten

 

Zorg er ook voor dat je stageovereenkomst in orde is. Je school moet akkoord zijn met de stage en er moet genoeg contact zijn i.v.m. de supervisie. Zorg dat je stageovereenkomst getekend is door school en het stagebedrijf op Curaçao en dat je bewijs heb van je opleidingsinschrijving.

De verklaring van rechtswege is voldoende bij een verblijf van 6 maanden of korter, wanneer je langer wil blijven heb je ook een verblijfsvergunning nodig. Buiten de verklaring van rechtswege, is je huurovereenkomst van je woning een belangrijk punt. Waar je op moet letten met contracten van je huisvesting behandelen we onder het kopje woning.


Show:

Blijf op de hoogte!

Like onze facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, speciale studentenacties en meer!

Waarom?

Wij hebben zelf ervaren hoe het is om verkeerd te worden voorgelicht. Op de foto's zag ons appartement er fantastisch uit, in de praktijk bleek het erg klein, vies en in een mindere buurt te liggen. Zodoende deze website waar ALLES opstaat zodat jij dit niet mee hoeft te maken!

Vergeten?

Staat jouw bedrijf, huis of activiteit er niet tussen? Stuur ons hier een bericht zodat we na een basischeck jouw informatie alsnog toe kunnen voegen op deze site.