Flamingo's bij Jan Kok
Handelskade by night
Mambo Beach Boulevard
Handelskade
Duiken
Plein Café Wilhelmina - ‘WAAR BURGERS WORDEN GEKROOND EN VORSTEN GEGETEN’
Buy your tickets online

Veiligheid

Curaçao is een zeer gevaarlijk land! Dat is als je de meeste Nederlanders wilt geloven. De werkelijkheid is dat de criminaliteit de afgelopen jaren flink is afgenomen en dat Curaçao over het algemeen veiliger is dan de meeste plekken op de wereld. 99% van de jaarlijkse duizenden stagaires hebben een fantastische tijd op het eiland gehad, zonder nare gebeurtenissen. Wel zul je op bepaalde dingen moeten letten.

Er zijn bepaalde do’s en dont’s na te leven, om eventuele onveilige situaties te voorkomen, dergelijke situaties worden vaak gecreërd door onoplettend gedrag en goed vertrouwen. Een groot deel van de bevolking op Curaçao weet dat de studentenhuizen vol Nederlandse studenten zitten met kostbare spullen, hierom weten ze precies waar ze zijn moeten en zijn hier relatief gezien meer inbraken.

Over het algemeen zijn de huizen zeer goed beveiligd tegen inbraak. De huizen zijn ommuurd en hebben veelal tralies voor de ramen en deuren. Uiteraard zijn er op Curaçao wijken waar de beveiliging minder is en waar de criminaliteit ook hoger ligt, dit neemt niet weg dat er overal ter wereld een ongewenst persoon je huis in kan komen en inbrekers alleen komen op plekken waarvan zij denken dat er iets te halen valt.

Veiligheid tips:
• Ga s’avonds laat niet alleen op pad en wanneer je terug komt let erop dat hekken, deuren en ramen goed afgesloten worden.
• Sluit bij vertrek alles af, berg waardevolle spullen op en doe gordijnen dicht, op deze manier kan niemand naar binnen kijken.
• Blijf niet tot s’avonds laat op je voorterras zitten met laptops, muziek, telefoons, etc.Veiligheid
• Geef nooit je adres aan een vreemde.
• Wees voorzichtig met wie je mee naar huis neemt/gaat.
• Ga nooit s’avonds alleen pinnen.
• Rij niet met drank op. (ook niet maar 5 glaasjes)
• Neem geen vreemde mensen mee in je auto.
• Laat niks achter in je auto. Zolang er niks inligt, zelfs geen handdoek, hebben ze ook geen reden je auto open te maken.
• Let altijd goed op je tas. Net als in de grote Nederlandse steden, heb je hier ook zakkenrollers en natuurlijk vooral op de toeristische plekken.

Wanneer je hier rekening mee houdt en ‘low profile’ blijft, zal je een fantastiche tijd tegemoet gaan.

 

Blijf op de hoogte!

Like onze facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, speciale studentenacties en meer!

Waarom?

Wij hebben zelf ervaren hoe het is om verkeerd te worden voorgelicht. Op de foto's zag ons appartement er fantastisch uit, in de praktijk bleek het erg klein, vies en in een mindere buurt te liggen. Zodoende deze website waar ALLES opstaat zodat jij dit niet mee hoeft te maken!

Vergeten?

Staat jouw bedrijf, huis of activiteit er niet tussen? Stuur ons hier een bericht zodat we na een basischeck jouw informatie alsnog toe kunnen voegen op deze site.