Flamingo's bij Jan Kok
Handelskade by night
Mambo Beach Boulevard
Handelskade
Duiken
Plein Café Wilhelmina - ‘WAAR BURGERS WORDEN GEKROOND EN VORSTEN GEGETEN’
Buy your tickets online

Supermarkten

Curaçao kent zeer diverse supermarkten. Je hebt bijvoorbeeld hele grote en hele kleine supermarkten, duurdere en goedkopere en natuurlijk westers geörienteerde supermarkten tegenover supermarkten waar voornamelijk de lokale bevolking komt. Over het algemeen liggen de prijzen iets hoger dan we gewend zijn, voornamelijk de westers geörienteerde supermarkten kunnen prijzig zijn.Koken

Om goedkoop boodschappen te doen, moet je slim boodschappen doen. Op het eiland zullen vele je vertellen dat de “truck di pan” goedkoper is dan koken. Dit is echter niet het geval, je kan slim koken en zo jezelf veel geld besparen. Kook voor meer dan alleen jezelf, spreek af met je huisgenoot om samen te koken of kook in groepjes. Op deze manier kan je gemakkelijk voor Nafl 5,- per persoon een avondmaaltijd bereiden. Vergelijk je die Nafl 5,- met de minimale Nafl 10,- van afhaaleten, eet je toch de helft goedkoper.

Sinds enkele jaren zijn er zelfs twee Albert Heijns te vinden. In de AH en daarmee nog veel meer westerse supermarkten, vind je uiteraard veel merkproducten. Ook de indeling van deze winkels zijn wat overzichterlijker, de lokale supermarkten zijn namelijk meestal kleiner en hebben erg smalle gangpaden. De kwaliteit van de producten is in veel gevallen zeker niet minder, maar het is gewoon anders dan je gewend bent.

In de supermarkten vind je producten uit alle streken, van echte Amerikaanse producten tot oer Hollandse producten. Fruit en groente komt vooral uit Venezuela en is redelijk prijzig terwijl de kwaliteit minder is dan dat we gewend zijn. Vlees komt vaak uit Argentinië en dit is er in overvloed. Er zijn ontzettend veel vlees restaurants en als niet-vegetariër zul je vast nog exotische gerechten voorgeschoteld krijgen. De zuivel komt voornamelijk uit Nederland uiteraard.

Iedere supermarkt heeft ‘inpakkers’, dit zijn meestal jonge jongens en die verdienen een extra’tje met het inpakken en tillen van boodschappen. Zij zullen alles efficiënt voor je inpakken en bij zware boodschappen, de boodschappen voor je naar je auto brengen. Deze jongens krijgen geen loon en leven van de fooien die ze krijgen van de klanten. Een gemiddelde fooi is dan Nafl 1,-.

Tips

• Let goed op de houdbaarheidsdatum.
• Centrum supermarkt heeft lekker brood.
• Madusa en Best Buy zijn relatief gezien goedkopere supermarkten.
• Koop minder A merken en meer lokale producten, dit scheelt in de portemonnee.

Adressen van een aantal grote supermarkten

Albert Heijn
Kaya Jacob Posner 28
Zeelandia, Willemstad

Centrum Supermarkt Piscadera
Weg Naar Bullenbaai z/n
Piscadera, Willemstad

Centrum Supermarkt Mahaai
S.B.N. Doormanweg 26
Willemstad

Mangusa Mega Mall (lokaal georiënteerd)
Cas Coraweg
Willemstad

Mangusa Rio Canaria (lokaal georiënteerd)
Rio Canaria
Willemstad

Vreugdenhil
Schubappelweg z/n (Zijweg Caracasbaaiweg)
Willemstad

Best Buy
Junostraat (Begin van de Caracasbaaiweg)
Willemstad


Blijf op de hoogte!

Like onze facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, speciale studentenacties en meer!

Waarom?

Wij hebben zelf ervaren hoe het is om verkeerd te worden voorgelicht. Op de foto's zag ons appartement er fantastisch uit, in de praktijk bleek het erg klein, vies en in een mindere buurt te liggen. Zodoende deze website waar ALLES opstaat zodat jij dit niet mee hoeft te maken!

Vergeten?

Staat jouw bedrijf, huis of activiteit er niet tussen? Stuur ons hier een bericht zodat we na een basischeck jouw informatie alsnog toe kunnen voegen op deze site.