Flamingo's bij Jan Kok
Handelskade by night
Mambo Beach Boulevard
Handelskade
Duiken
Plein Café Wilhelmina - ‘WAAR BURGERS WORDEN GEKROOND EN VORSTEN GEGETEN’
Buy your tickets online

Restaurants

Curaçao beschikt over een diversiteit aan restaurants. Snéks en chique restaurants kan je zomaar naast elkaar treffen. Je hebt hier namelijk voor ieder wat wils. Heb je trek in fastfood? Dan rij je naar McDonalds of wil je juist romantisch dineren, dan reserveer je het enige tafeltje op de verlichtte pier bij Pirate Bay.

Bon

 

Op het eiland vind je een groot aanbod aan vis- en vleesrestaurants. Er zijn veel Steak & Grill restaurants te vinden. Hoewel deze erg in trek zijn, vind je er ook talloze andere ''keukens''.  De Antilliaanse keuken zelf is een mix van verschillende eetculturen, denk aan het Caribisch Gebied, Zuid-Amerika, Afrika en een aantal Europese landen. Bekende Curaçaose gerechten zijn Pastechi (antilliaanse pastei), Jambo (soep van okra en diverse vis- en vleessoorten), Sopi Piska (vissoep), Funchi (soort maïs poleta) en ook Stoba (stoofvlees) van geiten- of rundvlees zijn erg geliefd. 


Tot slot nog iets over gerechten met leguanenvlees, zoals de bekende Sopi Iguana. Op het eiland wordt er in lokale restauranten leguaan gegeten, denk hierbij aan leguanensoep of er wordt stoba van gemaakt. Het verhaal wil dat gerechten met leguanenvlees een libido verhogende werking hebben dit omdat de mannetjesleguaan twee penissen heeft. Dat is één van de redenen waarom het dier intensief is bejaagd, waardoor de populatie sterk is uitgedund en de leguaan een inmiddels beschermde diersoort is. Leguaan mag dus alleen geserveerd worden door restaurants met een speciale vergunning, echter de meeste restaurants die leguaan serveren zijn niet in het bezit van een vergunning.


Blijf op de hoogte!

Like onze facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, speciale studentenacties en meer!

Waarom?

Wij hebben zelf ervaren hoe het is om verkeerd te worden voorgelicht. Op de foto's zag ons appartement er fantastisch uit, in de praktijk bleek het erg klein, vies en in een mindere buurt te liggen. Zodoende deze website waar ALLES opstaat zodat jij dit niet mee hoeft te maken!

Vergeten?

Staat jouw bedrijf, huis of activiteit er niet tussen? Stuur ons hier een bericht zodat we na een basischeck jouw informatie alsnog toe kunnen voegen op deze site.